Asperges op Japanse wijze met saffraankrieltjes

De asperges worden vandaag in een Japans jasje gestopt bij dit lekkere recept van Samuel Levie! London voegt daar zelf nog lekkere saffraankrieltjes aan toe!

Asperges op Japanse wijze

Ingrediënten
1 bos asperges
1 eetl. zonnebloemolie
1 eetl. gochujang
1 eetl. miso
2 eetl. tahin
1 eetl. sojasaus
1 eetl. mirin
1 bosui
knoflook, optioneel
krieltjes

Bereiding

Verhit een grillplaat (barbecue is ook perfect).

Schil de asperges en bestrijk licht met zonnebloemolie. Leg hierop de asperges.

Meng intussen de gochujang en miso samen en doe hier een paar druppels water bij om het tot een iets dunner geheel te maken.

Maak ook van de tahin, mirin en de sojasaus een apart sausje (eventueel kun je hier naar smaak een beetje Knoflook doorheen raspen).

Draai de asperges iedere 2 minuten een kwartslag zodat ze rondom grillen. Bestrijk uiteindelijk met het misomengsel en grill nog een minuut.

Serveer de asperges op een bord en schep er een beetje van de sesam saus overheen en garneer met fijngesneden bosui en de gebakken krieltjes.

 

Geroosterde krieltjes met saffraan

Ingrediënten

1 g saffraan
1/2 eetl. zeezoutvlokken
3 eetl. kokend water
800 g krieltjes met schil
2 eetl. keukenzout
6 eetl. plantaardige olie

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 190 °C.

Bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Leg een dubbele laag keukenpapier op een bord.

Stamp de saffraan met de zeezoutvlokken in een vijzel tot een fijn poeder. Voeg het kokende water toe en laat trekken.

Spoel de krieltjes met koud water. Breng een grote pan water aan de kook, voeg keukenzout toe en kook de krieltjes 10 a 12 minuten voor.

Giet de krieltjes af in een vergiet en laat 5 minuten uitdampen.

Verdeel de aardappels over de bakplaat.

Meng de saffraanoplossing met de olie en schenk over de aardappels.

Bestrooi flink met zeezoutvlokken. Schep de aardappels met een grote metalen lepel door de saffraanolie. Bestrooi opnieuw met zeezoutvlokken en rooster 15 a 20 minuten in de oven.

Haal de bakplaat uit de oven, schud goed en bak nog 10 minuten, tot de aardappels krokant zijn.

Laat uitlekken op het bord met keukenpapier.

Serveer direct.