Extreem knapperige granola met tahin en kardemom

Een extra gast in de keuken, namelijk onze eigen culinair redacteur Bibi! Zij laat zien hoe je deze extreem knapperige granola maakt voor Moederdag!

Extreem knapperige granola met tahin en kardemom

 

Ingrediënten

100 g grove havermoutvlokken
25 g zonnebloempitten
25 g pompoenpitten
50 g ongezouten noten, grof gehakt (pistache en walnoten)
2 eetl .kokosolie
30 g (donkere) tahin
30 g honing of agavesiroop
½ theel kardemom, gemalen (met de vijzel)
1 theel. kaneelpoeder
1 eiwit

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng de havermout, pitten en grofgehakte noten door elkaar in een grote kom.

Smelt de kokosolie in een klein pannetje en voeg hier de tahin, honing, gemalen kardemom en kaneel aan toe. Verwarm alles mee.

Klop intussen 1 eiwit op, tot je het boven je hoofd kan houden zonder dat het naar beneden zakt. Dit is het geheime ingrediënt voor super knapperige granola.

Meng het kokosolie-tahinmengsel samen met het havermoutmengsel goed door elkaar, zodat alles bedekt is. Schep als laatste het opgeklopte eiwit voorzichtig door het granolamengsel en verdeel over een bakplaat.

Bak de granola in 20 minuten gaar en goudbruin. Laat de granola volledig afkoelen voor je deze eet. vergt geduld, maar als de granola afgekoeld is, is deze nog knapperiger.

Breek de granola als het nodig is in grove stukken.