Cannelonitaart voor mama

Moederdag komt er weer aan. Daarom maakt London vandaag deze cannelonitaart voor zijn mama!

Ingrediënten

450 g gezeefde tomaten passata
½ eetl. verse tijm, fijngehakt
5 takjes verse basilicum, fijn gesneden in reepjes
½ rode peper, zaadlijsten eruit en fijngehakt
2 stengels lente ui
2 pakken kant en klare cannelloni
650 g diepvriesspinazie
500 g ricotta
1 limoen of citroen, rasp
Zwarte verse peper en zout
Optioneel geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicum


Bereiding

Verwarm de oven voor op 160°C.

Bekleed de bodem van het bakblik met bakpapier. Meng de passata met de tijm, basilicum ,rode peper en lente ui en verdeel over de bodem van het bakblik.

Breng een pan water aan de kook met wat zout. Kook hierin de cannelloni al dente gaar.

Bak de spinazie samen met de ricotta op laag vuur in een pan. Laat afkoelen en breng op smaak met citroenrasp, peper en zout. Plaats de lasagnerolletjes rechtop op de passata.

Vul een spuitzak met de ricottavulling. Spuit de ricottavulling in de cannelloni rolletjes. Strooi hier eventueel nog parmezaanse kaas over.

Plaats het bakblik in het midden van de oven en bak de cannelloni taart 12 à 18 minuten goudbruin en dat de kaas goed gesmolten.

Garneer eventueel met verse basilicum.