Moederdag koffies

Ruben de Barista is weer bij ons, en maakt twee heerlijke koffies voor Moederdag!

Affogato al amaretto

Ingrediënten

1 bol vanille ijs
1 espresso
10 ml amaretto
amandelschaafsel

Bereiding

Rooster het amandelschaafsel in een droge pan in 4 minuten goudbruin.
Doe het vanille ijs in een schaaltje. Zet een verse kop espresso en meng met de amaretto. Giet de espresso over het vanille ijs heen en bestrooi met amandelschaafsel.

Kokos-chocolade cappucino

Ingrediënten

200 ml kokosmelk
1 espresso
1 eetl. chocoladesiroop
1 eetl. Kokosrasp
1 eetl. chocoladerasp
3 bonbons met kokos

Bereiding

Drizzle de chocoladesaus in een cappuccinoglas. Vul het reservoir van de koffiemachine met kokosmelk en zet een cappuccino. Maak ondertussen een mooi plateau met bloemen en bonbons met kokos. Als je je moeder echt wilt verwennen doe je er een extra toef slagroom op. Garneer de cappuccino met kokosrasp en geraspte chocolade.

 

Ruben gebruikte espresso die hij met de Philips LatteGo espressomachine heeft gemaakt. Hier kun je elke soort melk voor gebruiken die je voor handen hebt. Het melksysteem zorgt voor een lekkere schuimlaag en je kunt het ook eenvoudig loskoppelen om het schoon te maken. Klik hier voor meer informatie over dit product.