Bloemkoolcouscous met kip kebab en wortel

London staat vandaag gezellig met Hetty in de keuken. Samen maken ze een gerecht uit het Koffietijd kuurtje: Bloemkoolcouscous met kip kebab en wortel!

Ingrediënten

400 g kipdijfilet of kipfilet, in stukken
1,5 theel. korianderpoeder
1,5 theel. komijnpoeder
1 theel. chilipoeder
2 bloemkolen, of 2 bakjes bloemkoolrijst
1 teen knoflook, fijngehakt
8 wortelen, gehalveerd
Sap en rasp van 1 sinaasappel
100 g granaatappelpitjes

Bereiding

Doe de kip in een kom met een scheutje olijfolie. Schep de kruiden erbij en meng goed tot alle stukjes kip bedekt zijn. Dek af met plasticfolie en laat een half uurtje marineren in de koelkast.

Hak de bloemkool met de stronk grof en doe de stukken in de keukenmachine. Hak de bloemkool fijn totdat je korreltjes ‘couscous’ overhoudt. Heb je geen keukenmachine? Dan kun je de bloemkool ook raspen met een grove rasp of koop voorgehakte bloemkoolrijst in de supermarkt.

Verhit de oven tot 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Spreid de wortels uit over de bakplaat en besprenkel met olie. Knijp een halve sinaasappel uit over de wortelen en besprenkel met de rasp, zeezout en peper.
Laat in ongeveer 25 minuten gaar en zacht worden in de oven

Pak een grote wok en verhit met een scheutje olie. Doe de knoflook erbij en fruit dit even kort en schep daarna de bloemkool rijst erdoor. Bak dit op hoog vuur een paar minuten aan. Zet het vuur uit, breng op smaak met peper en zout. Haal ondertussen de kip uit de koelkast en prik op een houten spiesje.

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipspiesjes goudbruin in een scheutje olijfolie.

Schep de bloemkoolcouscous op de borden, doe de kip erop en leg de wortelen zijdelings over de kip. Besprenkel met granaatappelpitjes.