Noord afrikaanse garnalen met paksoisalade

Heerlijke garnalen met harissa! Maar dat is niet het enige, want London maakt er ook nog een paksoisalade bij.

Ingrediënten

Voor de harissa
10 lange, gedroogde rode chilipepers
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 theel. paprikapoeder
1 theel. gemalen komijn
1 theel. zeezoutvlokken
½ theel. gemalen koriander
4 eetl. extra vergine olijfolie
2 eetl. versgeperst citroensap

Voor de garnalen

12 grote rauwe garnalen, ongepeld
partjes citroen, voor erbij

Bereiding

Week voor de harissa de chilipepers 1 uur in warm water, zodat ze zacht worden. Laat ze uitlekken en hak ze grof.

Pureer de chilipepers met de knoflook, het paprikapoeder, de komijn, het zout en de koriander in een keukenmachine of blender. Of stamp ze samen fijn in een vijzel.

Voeg de olie en het citroensap toe en maak er een dikke pasta van.

Wrijf de harissa over de garnalen.

Zet voor de garnalen de airfryer op 190 graden. Leg de garnalen in het airfryermandje. Bak ze goudbruin en gaar in 7-9 minuten. Keer ze éénmaal halverwege de baktijd.

Leg ze op een serveerbord, garneer met de partjes citroen en serveer warm.

 

Paksoisalade

Ingrediënten
1 stuk paksoi
1 pink lady appel
4 stuks bospeen
1 rode ui
2 eetl. zonnebloem pitten
2 eetl. pecannoten

Voor de dressing
1 teen knoflook
verse gember van ca 2cm
2 eetl. rode grapefruit sap
2 eetl. limoensap
5 eetl olijfolie
3 eetl. sojasaus
1 theel. honing

Bereiding

Snijd het kontje van de paksoi er af en snijd de paksoi in dunne reepjes. Was de reepjes paksoi, droog de reepjes eventueel in een sla centrifuge en doe dit in een saladekom.

Snijd de appel in dunne reepjes. Heb je een mandoline, gebruik die dan lekker.

Roer het grapefruitsap alvast door de appel. Dit voorkomt dat de appel bruin wordt.

Schil de wortel en snijd hem in reepjes, grof raspen mag ook.

Snijd ui in halve ringen. Meng de appel, wortel en ui door de salade.

Maak nu de dressing door alle ingrediënten door elkaar te mengen, op de grapefruit na.

Rooster in een droge pan de pecannoten. Voeg de pecannoten samen met de dressing toe vlak voordat je de salade serveert.