Traybake met kikkererwten, paprika en chorizo

De vakantie is weer voorbij! Om de week weer fris van start te gaan maakt London vandaag een gezonde traybake.

Ingrediënten   

1 eetl. olijfolie 
3 rode uien, in schijfjes van 1 cm dik 
175 g chorizo, in plakjes
1 citroen, in partjes  
175 ml droge witte wijn 
Snufje zout en peper 
480 g kikkererwten uit blik of pot, uitgelekt 
3 stuks geroosterde paprika’s uit pot, uitgelekt en in stukken gesneden  
1 handje platte peterselie - alleen blaadjes, fijngehakt    

Bereiding    

Verwarm de oven voor in de heteluchtoven op 190°C voor 15 minuten. Besprenkel een bakplaat met antiaanbaklaag met olijfolie. Verdeel de rode uien, de chorizo en de citroen over de bakplaat, schenk de wijn overheen, rooster dit voor 20 minuten in de oven.  

Schep alles door elkaar en voeg de kikkererwten en paprika toe, rooster dit voor ca. 8 à 10 minuten verder tot de kikkererwten en paprika goed verhit zijn.  

Garneer met de peterselie en serveer.   

Tip! Ook lekker om eventueel wat sinaasappelpartjes te serveren op bordjes als je de traybake uitserveert. Als side dish is het lekker om een frisse rucolasalade en cherrytomaatjes erbij te eten. Om het gerecht wat op te vullen, eet het met zoete aardappel.

Extra tip, dip de saus lekker met wat stokbrood!