Recepten

Frappé: de Griekse ijskoffie

Iedere dag zomer, wie wil dat niet?! Volgens onze eigen Bibi Loomans kan het iedere dag een beetje zomer zijn met deze Griekse ijskoffie. En ook al is de zomer officieel voorbij, dat zomergevoel houden we voorlopig gewoon lekker vast.

Ingrediënten

  • 3 theelepels oploskoffie (of 1 zakje)
  • 2 eetlepels water   
  • 1 eetlepel suiker
  • 100 milliliter ijskoud water 
  • 50 milliliter opgeschuimde melk    

 

Bereiding

Doe 3 theelepels oploskoffie, 2 eetlepels water en 1 eetlepel suiker in de melkopschuimer. Zet de melkopschuimer aan en laat deze zijn werk doen. Wacht totdat de koffie goed is opgeklopt en is voorzien van een goede schuimlaag. Schenk dan de koffie in een lang glas en doe hier wat ijsblokjes bij.

Hierna doe je 50 ml melk in de melkschuimer. Laat deze opschuimen en voeg ondertussen 100 ml water toe aan de koffie. Als laatst voeg je dan de opgeklopte melk aan de koffie toe. Strooi, als je dat lekker vindt, nog wat kaneel of cacaopoeder over de frappé. En nu genieten maar!