Recepten

Luxe Tosti

London kookt vandaag de Angry Asian Man Tosti uit het boek "NOMNOMNOM" van Dorothy Porker.

Ingrediënten:

1 eetl. Gochujang (chilipasta)
125 ml sojasaus
1 eetl honing
1 teen knoflook, fijngehakt
1 dunne speklap
Zonnebloemolie
¼ groene paprika, in dunne reepjes
¼ ui, dun gesneden
Peper en zout
1 theel. balsamicoazijn
2 sneden goed stevig brood
1 eetl. mayonaise
2 plakken jong belegen kaas
½ bol mozzarella, in plakjes
1 handje fijngehakte kimchi  

 

 

Op dinsdag 28 september geven wij een gratis kookworkshop!

Wil jij makkelijke en gezonde recepten leren maken met behulp van de Airfryer? Wil jij kans maken om een Philips Airfryer XXL te winnen?

Meld je dan hier aan.

 

 

Bereiding:

1. Meng de gochujang, soja, honing en knoflook en marineer de speklap hier minimaal 30 minuten in. Een nacht in de koelkast kan ook geen kwaad.

2. Verhit intussen een beetje olie in een koekenpan, bak hierin de ui en de paprika tot ze zacht zijn en beginnen te kleuren en blus af met de balsamico. Breng op smaak met peper en zout en haal de groenten uit de pan.

3. Bak de speklap in dezelfde pan in wat olie tot de randjes flink beginnen te karameliseren.

4. Haal de speklap uit de pan en snijd het in hapklare plakjes. Heel laten kan ook, maar in plakjes eet straks wat makkelijker.

5. Smeer de sneden brood aan één kant in met mayonaise.

6. Bak het brood op de mayonaisekant kort in een droge koekenpan. Leg op één snee vast de belegen kaas en op de andere mozzarella.

7. Beleg wanneer het brood begint te kleuren de snee met de mozzarella met het paprika-uienmengsel, de speklap en de kimchi. Wip de snee met de belegen kaas hierbovenop. Druk even lekker aan en je hebt een killer-pantosti.

Klik hier om naar het boek van Dorothy Porker te gaan.