Recepten

Romige paddenstoelensoep met knoflookbrood

Een heerlijk romig soepje voor deze herfstige dagen.

Ingrediënten

  • 25 g boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 prei, in dunne ringen
  • 5 takjes tijm, blaadjes eraf gerist
  • 400 g kastanjechampignons, fijngesneden
  • 150 g oesterzwammen, geplukt in repen
  • 750 ml groentebouillon van MAGGI
  • 200 ml slagroom

Kazig knoflookbrood

  • 1 stokbrood, in dikke plakken
  • 150 g zachte boter
  • 50 g Parmezaan, geraspt
  • 4 tenen knoflook
  • 1 bosje bladpeterselie, fijngehakt

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de boter in een soeppan. Voeg de ui, knoflook, prei en tijmblaadjes toe en fruit zo’n 5 minuten aan. Doe de kastanjechampignons erbij en bak nog 2 minuten mee. Schenk de bouillon van MAGGI erbij en breng al roerend aan de kook. Laat de soep 10 minuten sudderen op laag vuur.

Maak intussen het knoflookbrood. Pureer de boter, knoflooktenen en peterselie fijn. Breng op smaak met peper en zout. Besmeer de sneetjes met de knoflookboter en maak af met geraspte Parmezaan. Rooster het brood 5-10 minuten in de oven, tot het brood knapperig is en de kaas is gesmolten.

Bak in een koekenpan met een beetje olijfolie de oesterzwammen in 3-5 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.

Pureer de soep fijn en roer er als laatste de slagroom doorheen. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de soep met de gebakken oesterzwammen en het knoflookbrood met Parmezaan.