Recepten

Plaattaart met spruitjes

Voor deze herfstige dagen een lekkere, krokante plaattaart met spruitjes.

Ingrediënten

  • 3 rode uien
  • 350 gram geschoonde spruitjes
  • 400 gram bladerdeeg
  • 125 gram crème fraîche
  • 150 gram biologische spek reepjes
  • 1 theel. gedroogde tijm
  • 150 gram geraspte oude kaas 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 210 graden en breng een pan water aan de kook. Snijd de rode uien in ringen en halveer de spruitjes. Kook de spruitjes in het kokende water in 3 minuten beetgaar.

Leg bakpapier op de bakplaat en rol het bladerdeeg daar op uit. Bestrijk het bladerdeeg met de crème fraîche en strooi de ui en spekreepjes over het deeg.

Giet de spruitjes af en laat ze goed uitlekken in een vergiet. Verdeel de spruitjes over de plaattaart, bestrooi vervolgens met de tijm, peper en de kaas. 

Bak de taart in 15 minuten in de oven zodat het mooi goudbruin wordt. Smullen maar!