Eten & Drinken

Zoete aardappelstamppot met boerenkool, gekaramelliseerde ui en pinda’s

London pakt uit vandaag met een luxe stamppot.

Ingrediënten: 4 personen

  • 3 grote zoete aardappelen
  • ½ zak boerenkool
  • 5 grote sjalotjes
  • klontje roomboter
  • 1 eetl. bruine basterdsuiker
  • 1,5 theel. Dijonmosterd
  • ½ theel. paprikapoeder
  • zwarte peper en zout
  • Handje gezouten pinda's 

Bereiding:

Schil de zoete aardappelen snijd in stukken. Was ze even goed onder de koude kraan en leg ze vervolgens onder een laagje water in de pan. Leg vervolgens de boerenkool bovenop de aardappels.

Kook de zoete aardappelen en boerenkool in 15 minuten gaar.

Snijd de sjalotten in halve ringen. Verhit de roomboter in een grote sauteerpan op een middelhoog vuur. Wacht tot de boter goed gesmolten is en voeg dan de gesneden sjalotten toe.

Bak de sjalotten tot ze glazig worden, voeg 1 eetlepel suiker toe voor een extra zoete smaak.

Draai het vuur lager en bak de uien al roerend ongeveer 30 tot 40 minuten. Na enige tijd gaan de sjalotten karamelliseren en krijgen ze een donkere, gouden kleur.

Breng de gekaramelliseerde uien op smaak met wat zout en peper en leg even apart.

Giet de zoete aardappels af en stamp het geheel vervolgens met een stamper tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met mosterd, paprikapoeder en zwarte peper en zout. Bak de pinda’s in een droge koekenpan en hak de pinda’s grof als ze goudbruin zijn. Serveer de stamppot met de sjalotten en de pinda’s on top.

Eet lekker.