Eten & Drinken

Herfst lasagne

Een herfstige woensdag, dus het is tijd voor deze herfst lasagne!

Ingrediënten

voor 4 a 5 personen

  • 1 pak lasagnevellen
  • 1 kleine oranje pompoen
  • 2 pastinaken
  • 1 bakje kastanjechampignons
  • 600 g verse spinazie
  • 3 blikken tomatenblokjes
  • 2 sjalotten of 1 witte ui
  • 3 tenen knoflook
  • 350 g zachte geitenkaas
  • 4 eetl. pijnboompitten
  • 1 eetl. Provençaalse kruiden, gedroogd
  • olijfolie
  • zwarte peper uit de molen en zout

  • Extra tip: Parmezaanse kaas

Bereiding

Verwarm de oven tot 180°C. Was de pompoen en snijd doormidden. Verwijder de pompoenpitten en snijd de pompoen overdwars in dunne repen. Schil pastinaak en snijd in dunne plakken.

Maak de kastanjechampignons schoon en snijd deze eveneens in dunne plakjes. Doe de groenten op een ovenplaat en besprenkel royaal met olijfolie.

Bestrooi met zwarte peper, zout en Provençaalse kruiden. Rooster de groenten 18 à 22 minuten in de oven. Schep tussendoor de pompoen om.

Rooster pijnboompitten in een droge koekenpan en zet apart.
Maak knoflook en ui schoon en snipper de knoflook en ui.

Doe een beetje olijfolie in de pan en fruit de knoflook en sjalotten lekker.
Voeg na 4 minuten de verse spinazie toe, schep zo nu en dan om, laat de spinazie slinken.

Doe tomatenblokjes erbij en breng op smaak met peper en zout.
Besmeer de bodem van een ovenschaal met een mini laagje olijfolie en plaats de lasagne vellen erin.

Leg een laagje van het spinaziemengsel erop. Beleg dit mengsel met een laag geroosterde groenten. Verkruimel geitenkaas eroverheen bestrooi met wat pijnboompitten. Herhaal dit lagen werk tot alle ingrediënten op zijn.

Plaats de schaal in de oven en gaar de lasagne gedurende 35 a 40 minuten op 180°C.

Heerlijk met een frisse salade met bijvoorbeeld appeltjes.