Eten & Drinken

De familie van Gastel - Gehaktballen van oma Koosje

De familie van Gastel is een échte Brabantse bourgondische familie. Ze houden van gezelligheid en veel mensen om hen heen, dit natuurlijk onder genot van lekker eten.

De gehaktballen van oma Koosje worden vaak gemaakt als er mensen over de vloer komen. Iedereen uit de familie geeft er een eigen draai aan, maar de gehaktballen naar het recept van oma Koosje blijven het allerlekkerst. De kinderen nemen er altijd een paar mee naar huis.

Ingrediënten

  • 500 g varkensgehakt
  • 1 theel. kerriepoeder
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 3 beschuiten, verkruimeld 1 ei
  • MAGGI rundvlees juspoeder
  • 1 ui, gesnipperd

Bereiding

Een gehaktbal valt of staat met het juiste gehak, zegt Jose. Daarom haalt zij altijd vers gedraaid varkensgehakt bij de slager.

Meng het gehakt, de specerijen, de beschuiten en een ei door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Maak 8 gelijk porties en draai hier gehaktballen van. Tip: maak je handen een beetje nat tijdens het draaien, hierdoor krijg je mooie, gladde gehaktballen.

Smelt een klont boter in een pan en bak de gehaktballen op hoog vuur rondom goudbruin. Keer ze halverwege voorzichtig om met behulp van een lepel. Voeg vervolgens een scheut water toe en zet het vuur laag. Gaar de gehaktballen in ca. 25 min. 

Bereid de jus van MAGGI volgens de verpakking. Fruit het uitje in een kookpan en voeg dit toe aan de jus. Serveer de gehaktballen met een beetje jus. Lekker met friet, een stamppotje of de volgende dag op brood.