Eten & Drinken

Tiktok viral: Zalm en rijst bowl  

London maakt vandaag de Tiktok viral: Zalm rijst bowl!

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 stukken zalmfilet, gebakken in de pan of de oven
  • Gekookte rijst (over van bijvoorbeeld de dag ervoor)
  • Sojasaus
  • 4 eetl. Sriracha
  • 8 eetl. Kewpie Japanse mayonaise (Aziatische supermarkt) of gebruik Japanse style mayonaise van de supermarkt
  • 2 eetrijpe avocado’s
  • 1 pot Kimchi
  • 1 pakje Nori snacks  

Dit recept is ideaal om leftovers te verwerken, zoals gebakken zalmfilet en gekookte rijst. Maar je kunt het natuurlijk ook zo maken.

Bereiding

Verwarm de oven tot 200 graden en leg de zalmfilets op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met olie, bestrooi met peper en zout en bak de zalmfilets in 15 minuten gaar. Kook de rijst gaar.  

Prak de zalmfilet fijn in een diepe schaal en verdeel hier de rijst overheen. Indien je een magnetron hebt, leg dan een ijsklontje in het midden van de rijst en leg hier een vel bakpapier overheen. Druk het bakpapier aan en zorg dat het gesloten om de rijst en zalm zit. Door het ijsblokje en het bakpapier zal de rijst stomen en weer fluffy en zacht zijn, in plaats van plakkerig.

Maak af met sojasaus, sriracha, mayonaise, een halve avocado in blokjes per persoon, een beetje kimchi en wat nori snackvellen. Meng door elkaar en eet de rijst met een beetje avocado, kimchi en nori.