Eten & Drinken

Andijviestamppot met tempeh

Dit keer een andere stamppot dan dat we gewend zijn, vandaag namelijk een vegetarische versie met tempeh.

Ingrediënten: 2 à 3 personen

  • 12 stuks aardappelen, of 9 grote 
  • 150 g tempeh
  • 5 eetl. sojasaus
  • 3 eetl. ketjap
  • 1 theel. sambal oelek
  • ½ theel. knoflookpoeder
  • ½ theel. gemberpoeder
  • 1 grote witte ui
  • scheutje zonnebloemolie
  • 3 theel. kerriepoeder
  • 450 g andijvie, uit zak
  • 100 ml amandelmelk
  • klontje roomboter
  • ½ theel. zwarte peper uit de molen
  • snufje zeezout

Eventueel extra als groenten:

  • 1 paksoi
  • 250 gram cherrytomaatjes

Bereiding:

Kook de aardappelen in 12 à 18 minuten gaar. Snijd de aardappelen in kleine stukken zodat ze sneller gaar worden. Marineer de tempeh en snijd in blokjes van 2 cm.

Meng de tempeh met sojasaus, ketjap, sambal, knoflookpoeder en de gemberpoeder in een mengkom en laat 30 minuten trekken.

Pel en snijd de ui in ringen. Bak de uien in een scheut zonnebloemolie met de kerriepoeder en een eetlepel sojasaus. Houd de pan op middel laag vuur en laat de uien langzaam zacht en bruin worden, laat minimaal 30 à 40 minuten bakken.

Voeg zodra de aardappelen gaar zijn de rauwe andijvie, amandelmelk en een klontje roomboter toe en stamp alles fijn.

Je mag zelf bepalen hoeveel boter je gebruikt. Voeg tot slot de zachte kerrie uien toe aan de stamppot en roer. Als je de stamppot serveert mag het er ook op.

Bak de gemarineerde tempeh in enkele minuten en voeg ook deze toe aan de stamppot, on top!

Optioneel: extra groenten zoal gebakken paksoi en cherrytomaatjes.