Eten & Drinken

Geroosterde spruiten met schuim van beurre blanc

Seppe Nobels is de winnaar van het Gouden Kookboek. Hij kookt daarom een gerecht uit zijn winnende kookboek samen met London.

Ingrediënten:

  • 600 g spruiten, schoongemaakt en gehalveerd
  • 2 dl witte wijn
  • 1 blad laurier
  • 1 eetlepel Belgische mosterd
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 80 g boter
  • Peper
  • Zout
  • 2 eetlepels knoflookolie
  • 2 eetlepels sriracha
  • 100 g oude abdijkaas, geraspt

Bereiding:

Blancheer de spruiten 3 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water.

Breng de witte wijn met de laurier, de mosterd en de sjalot aan de kook. Doe er de boter bij en mix met een staafmixer tot een schuimende saus. Breng op smaak met peper en zout.

Stoof de spruiten in de knoflookolie.

Leg de spruiten op een schaal, werk af met de saus, een paar toefjes sriracha en de geraspte abdijkaas.

Klik hier om naar het boek van Seppe Nobels te gaan.