Eten & Drinken

Romige pasta met aubergine

London staat vandaag gezellig in de keuken met Caroline Tensen! Zij maken samen deze overheerlijke pasta.

Ingrediënten: 3 a 4 personen

  • 1 aubergine, in blokjes van 1 cm
  • 3 pomodori tomaten, grof gesneden
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 theel. zeezout
  • 1 theel. versgemalen zwarte peper
  • 1 theel. chili flakes
  • 500 g spaghetti
  • 3 eetl. olijfolie
  • Verse dille
  • 3 eetl. pistache, geroosterd en grof gehakt
  • Een beetje geraspte oude kaas, Reypenaer, als topping
  • 65 g ricotta of buffelmozzarella

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng de aubergine, tomaat, knoflook, 3 eetlepels olijfolie, zout, peper en chili flakes in een kom.

Verspreid het mengsel over de bakplaat. Rooster, ongeveer 25 à 30 minuten in de oven tot alles gaar is en de aubergine goudbruin.

Zet in de tussentijd een grote pan met wat zout in het water op hoog vuur en breng aan de kook.
Kook de pasta al dente (beetgaar) in 7 à 10 minuten.
Giet de pasta af maar bewaar ongeveer 300 ml van het kookvocht.

Doe de geroosterde aubergine en tomaatjes in een keukenmachine of blender/staafmixer. Voeg 3 eetlepels olijfolie toe om de saus te binden.
Blend tot er een mooie smaakvolle zijdezachte crème is ontstaan.

Doe de pasta terug in de pan, giet de saus erover en wat van het kookwater. Mix de pasta door de saus en verwarm op medium vuur voor nog 3 minuten.

Als het nodig is, voeg je nog wat kookvocht toe om de saus wat minder dik te maken.

Serveer de pasta in een diep bord.

Garneer met de dille, pistache noten, oude kaas en of ricotta/buffelmozzarella.