Eten & Drinken

Gezonde kapsalon met oesterzwammen

London maakt vandaag weer zijn eigen variatie op de Vega Favorieten. Een vega kapsalon met oesterzwammen dus!

Ingrediënten

voor 6 personen

  • 1000 gram verse Franse friet
  • 2 eetlepel verse platte peterselie
  • 1 eetlepel bieslook
  • 5 eetlepel bio mayonaise
  • 1 à 2 eetlepel water
  • 1½ teen knoflook
  • 3 eetlepel milde olijfolie
  • 350 gram oesterzwammen
  • 140 gram jonge kaas
  • 1½ rode ui in dunne halve ringen gesneden
  • 8 tastytom-trostomaten
  • 5 snoepkomkommers
  • 140 gram gesneden ijsbergsla 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 210 graden. Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met zout. Bak in 20 à 25 minuten de friet goudbruin en gaar.

Snijd de bieslook fijn en hak de platte peterselie fijn, meng de kruiden met de mayonaise en het water in een kommetje. Pers de knoflook erboven en breng op smaak met zwarte peper en zout.

Verhit de olie in een koekenpan en bak de oesterzwammen kort in 2 à 3 minuten goudbruin. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de oesterzwammen over de friet, nu in een ovenschaal. Bestrooi met kaas en zet ongeveer 10 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten, onder een grill kan ook.

Snipper ondertussen de ui. Snijd de tomaten in kleine partjes, de komkommers in plakjes of dunne reepjes.

Neem de schaal uit de oven en verdeel de sla, komkommer, tomatenblokjes en rode ui erover. Besprenkel met de mayo saus.

Voor degenen die het wat pittiger willen: gebruik sambal, en verdun dat een beetje met water.