Jackfruit burrito's

Vandaag op het menu staan deze overheerlijke jackfruit burrito's.

Ingrediënten: 4 grote tortilla’s

  • 800 g (jonge, groene) jackfruit, uit blik
  • 1 klein blikje zwarte bonen a 200 g
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetl. appelazijn
  • 175 g tomatenpuree
  • 1 eetl. ahornsiroop
  • ½ theel. gerookte paprikapoeder
  • ½ theel. komijnpoeder
  • ½ theel. zwarte peper, gemalen
  • ½ theel. chilipoeder
  • 3 theel. milde olijfolie, voor het bakken
  • Snufje zeezout

Voor de dressing:

  • Rasp en sap van een halve limoen
  • 4 eetl. romige Griekse yoghurt
  • 3 theel. ahornsiroop
  • 1 eetl. verse koriander

Extra vulling:

  • Avocado, in stukjes
  • Zoete mais, uit potje
  • Verse koriander, gehakt
  • Rode peper, in ringen gesneden
  • 4 tortilla wraps

Bereiding: 

Laat de jackfruit en de zwarte bonen uitlekken, spoel het af en leg de jackfruit op de snijplank. Leg de bonen apart. Snijd de harde stukken uit de jackfruit en gooi het weg. Mocht het toch redelijk zacht zijn, lekker laten. Trek de jackfruit uit elkaar met een vork zodat het de vorm en textuur van draadjesvlees krijgt, en snijd de kern fijn.

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Zet een pan met zonnebloemolie op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook totdat tot glazig is, even blijven roeren.

Voeg dan alle ingrediënten toe. Roer alles voor 4 minuten goed door elkaar en voeg dan de saus bij de jackfruit en de bonen, mix tot alles goed en bedekt is met de marinade. Laat het een uur afgedekt in de koelkast staan. 

Maak de dressing door alles met een staafmixer of blender alles te mixen. Bak de gemarineerde jackfruit/bonen met een scheutje water of groenten bouillon voor 10 minuten.

Verwarm de tortilla’s in een droge koekenpan. Snijd de avocado in stukjes, hak de koriander fijn en snijd de rode peper in ringen.

Schep de jackfruit vulling op de tortilla’s, doe wat van de extra vulling erbij, wat dressing, en vouw de tortilla strak dicht.