Eten & Drinken

Club sandwich kip kerrie

Begin het weekend goed met deze luxe kip kerrie.

Ingrediënten: 2 personen

  • 2 stukken kippendijen  
  • 1/2 eetl. kerrie poeder
  • zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • 6 sneetjes volkoren boeren desem brood
  • 1 kropsla
  • 1/4 komkommer
  • 1 grote tomaat of 2 kleintjes
  • 1/2 avocado
  • 1 eetl. mayonaise
  • 2 eetl. Griekse yoghurt
  • 2 theel. garam masala
  • zout en zwarte peper uit de molen
  • satéprikkers
 
Bereiding:
 
Snijd de kippendijen in reepje bestrooi de kip met de kerriepoeder en wat zout en peper, mix met 1 eetlepel zonnebloemolie.
 
Bak de kip reepjes gaar in een pan met olie. Leg weg op een bordje.
Kook vervolgens de eieren middelzacht.
 
Snijd de komkommer, tomaat en avocado in super dunne plakjes.
Pel de gekookte eieren en hak fijn.
 
Doe de eieren in een schaaltje en voeg de mayonaise, yoghurt en garam masala toe. Breng de ei-kerrie salade op smaak met zwarte peper en zout. Als je het wat frisser wilt maken, is limoen of citroenrasp is een optie.
 
Rooster de sneetjes brood aan beide kanten kort op in een grillpan of in een koekenpan met een beetje roomboter.
 
We gaan bouwen. Eén sneetje brood, wat sla, ei-kerriesalade en wat kipreepjes erop. Vervolgens leg je er nog een sneetje brood er op.
 
Dit tweede sneetje bedek je met sla, avocado, tomaat, komkommer, ei-kerriesalade en weer wat kipreepjes. Als laatste leg je er nog een sneetje geroosterd brood op.
 
Doe de satéprikker in het midden van de club en snijd vervolgens de clubsandwich schuin doormidden. 
 
Tip: Gebakken bacon ertussen is toch wel een klassieker, en voor wat extra pit kun je door de mayonaise wat sambal naar behoefte toevoegen.