Quiche met cavolo nero en rode kool

Breek de week met deze quiche!

Ingrediënten: voor vier personen

  • 1 rol hartig taartdeeg
  • Boter, om in te vetten
  • 150 g volle yoghurt
  • 5 eieren
  • ¼ bosje bieslook
  • 3 eetl. paneermeel
  • 100 gram pecannoten
  • 150 gram geitenkaas
  • 150 gram oude kaas

Bereiding:

Verhit de oven tot 200°C.

Was en snijd de cavolo nero en breng in een kookpan een laagje water aan de kook, blancheer voor 4 minuten. Giet de cavolo nero af en spoel goed koud. Laat dan goed uitlekken en knijp er zoveel mogelijk vocht uit.

Doe hetzelfde met de rode kool, blancheer deze ook, spoel goed koud en dep droog.

Vet ondertussen de quichevorm in met een beetje boter.

Pak een koekenpan en bak de noten tot ze goudbruin zijn.

Doe de yoghurt in een mengkom en breek de eieren in de kom. Hak de bieslook fijn en voeg toe aan de mengkom. Breng op smaak met peper en zout en mix het mengsel goed door elkaar.

Leg een plakje deeg op de bodem van de vorm en rek deze een beetje uit. Bedek de rest van de bodem en de randen met de overige plakjes. Gebruik je een quichevorm? Druk dan de overhangende stukken deeg los van de vorm. Bij een springvorm laat je ze nog even over de rand hangen.

Prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Strooi er vervolgens een laagje paneermeel op. Dit zuigt het vocht op dat nog is achtergebleven in de groenten.

Verdeel de cavolo nero en de rode kool over de bodem. Schep nu de gebakken noten, de geitenkaas en oude kaas, in de quichevorm.

Giet er voorzichtig het eiermengsel erbij. Schuif de vorm in de oven en bak deze ongeveer 20 tot 25 minuten. De quiche is klaar als het eiermengsel is gestold en de kaas mooi goudbruin is.

Wil je het deeg zelf maken?

Ingrediënten:

  • 300 gram bloem
  • 150 gram ongezouten roomboter
  • snuf zout
  • 1 ei
  • 2-3 eetl. koud water

Bereiding:

Meng het bloem met het zout in een kom. Voeg daar koude blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter aan toe. Wrijf het met je vingers totdat het korrelig is.

Voeg dan het ei en water toe en meng kort, totdat je van het deeg een samenhangende bal kan maken.

Verpak het deeg in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.