Saffraan risotto met garnalen en courgette - Familie van der Lecq

Daan van der Lecq (26) is zichzelf als online chef aan het neerzetten onder de naam Chef van der Lecq. Hij kookt heel veel en hier maakt hij video's van die hij op Instagram en TikTok plaatst. Zijn moeder en oma houden ook erg van koken, maar omdat Daan op zichzelf woont in Amsterdam, kookt hij al deze lekkere gerechten vooral voor zijn vriendin en zichzelf.

Vroeger ging Daan regelmatig met zijn familie op vakantie naar Italië. Hier aten zij wel eens saffraanrisotto met garnalen en courgette. Maar in plaats van risotto aten zij het vaak met pasta en Daan vond het heerlijk. Daarom heeft hij er een studie van gemaakt om deze na te kunnen maken. Daan gaat al een lange tijd niet meer naar die ene plek in Italië dus hij heeft zelf moeten uitvogelen hoe het gerecht wordt gemaakt en het is dus ook moeilijk te vergelijken. Maar zijn familie heeft het gerecht al geproefd en zij vinden het verrukkelijk. Nu heeft hij er dus ook een risotto-variant van gemaakt.

 

Ingrediënten

voor 4 personen

Voor de garnalen:

  • 500 g garnalen
  • 2 tenen knoflook
  • ½ citroen

Voor de bouillon:

 Voor de risotto:

  • 1 gele ui
  • 300 g risotto
  • ½ courgette
  • 150 ml witte wijn
  • 100 g pecorino (Italiaanse Schapenkaas)
  • 2 takjes krulpeterselie
  • 1 eetl. ongezouten boter

 

Bereiding

Voeg de bouillonblokjes en saffraan toe aan een pan kokend water. Snipper de ui en bak in olijfolie tot hij glazig ziet. Snijd vervolgens de courgette in dunne ¼ plakjes.

Voeg de rijst toe en roer 2 minuten goed door tot deze ook glazig ziet en blus af met de witte wijn en laat inkoken. Voeg de bouillon per soeplepel toe en kook in. Houd de risotto voortdurend in beweging en blijf bouillon toevoegen tot de rijst al dente is (gaar met een bite).

Wanneer de bouillon op en ingekookt is, voeg de geraspte pecorino en boter toe. Bak de knoflook aan in een aparte pan met olijfolie. Voeg na 2 minuten de garnalen toe en bak deze gaar in 4 minuten. Knijp een halve citroen uit over de garnalen

Serveer de risotto met garnalen boven op. Garneer met fijngehakte peterselie en zwarte peper.