Runderbouillon met bladerdeegdakje

Een lekker hapje om de week mee te beginnen!

Ingrediënten: 4 personen

  • 1 biefstuk van de haas
  • 1,5 theel. paprikapoeder
  • zout en zwarte peper naar smaak
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • 1 gele paprika's
  • 2 stuks rijpe tomaten
  • 1 liter runderbouillon
  • 1,4 bosje verse bladpeterselie
  • 5 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
  • 1 ei

Bereiding

Snijd biefstuk in dunne plakjes en snijd daar ook weer dunne reepjes van. Mix de biefstukreepjes met paprikapoeder, zout en zwarte peper.

Bak in een soeppan de biefstukreepjes met wat olijfolie 2 minuten bruin. Schep de reepjes vlees op een bord.

Snipper sjalotten en hak de knoflook fijn, tomaten en paprika’s in blokjes. Bak sjalotten, knoflook en paprika 3 minuten tot ze zacht worden. Schep de tomaten erdoor en bak alles nog eens 2 à 3 minuten.

Schenk de bouillon erbij en breng alles aan de kook. Af en toe roeren.

Laat de soep 4 minuten zachtjes koken. Zeef de soep en bewaar de ingrediënten.

Verwarm de oven op 200°C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Klop in een kom het ei los met een beetje zout. Steek uit 1 plakje bladerdeeg zoveel mogelijk sterretjes.

Schep de koude soep in de soepkommen en doe wat van de tomatenmix erin plus wat biefstukreepjes en de fijngehakte peterselie.

Leg op elke kom soep een plak bladerdeeg. Bestrijk de rand van het deeg aan de onderkant met wat ei en plak de rand op de kom vast. Versier het deeg eromheen met sterretjes. Bestrijk het deeg voorzichtig met ei.

Schuif de kommen op de bakplaat in de oven en bak het bladerdeeg in 10 à 15 minuten goudbruin en gaar.