Feestelijke pitabroodjes met vega gehakt en groente

Vegetarische dinsdag! Lekker pitabroodjes met kruidig vega gehakt.
Ingrediënten: 4 personen
  • 3 takjes verse munt
  • 145 g kwark
  • 1/2 theel. gemalen komijnzaad
  • zout en zwarte peper naar smaak
  • 2 sjalotten
  • 1 teen knoflook
  • 2 gele paprika’s
  • 1 groene paprika
  • olijfolie
  • 375 g vega gehakt
  • 125 g blik maïs
  • 9 eetl. curry ketchup
  • 8 pitabroodjes
  • 75 g veldsla of ijsbergsla

Bereiding:

Hak de munt fijn en voeg deze bij de kwark samen met 2 eetlepels olijfolie
Kruid de kwark nog met de komijn en mix goed.
 
Maak de sjalotten en knoflook schoon en hak fijn. Doe dit ook met de paprika’s, zorg wel dat je de zaadlijsten eruit haalt.
 
Snijd de paprika’s in kleine blokjes en verhit wat olijfolie in een grote koekenpan.
Voeg de sjalotten, knoflook en het vegetarisch gehakt toe en roerbak 2 minuutjes.
 
Voeg de paprika en maïs toe en roerbak 5 minuten mee.
Blus het geheel met de curry ketchup en roerbak 2 minuten.
Bak de pitabroodjes af volgens de bereidingswijze op de verpakking.
 
Doe het vuur uit en snijd de pita’s open. 
Meng veldsla of ijsbergsla door de groenten en vul hiermee de pita’s.
Serveer samen met de frisse kwark.
 
Tip: lekker met verse koriander en wat fijn gesneden rode peper en lente-ui
 
Om het extra feestelijk te maken kun je de pita in stervorm snijden en dan roosteren. Met de rest van de ingrediënten kun je een salade maken (wat het eigenlijk al is).