Vegetarische Pie

Op zoek naar een lekker en vegetarisch recept? Probeer dan deze uit!

Ingrediënten: 4 personen

  • 300 g pompoen, geroosterd en in fijne blokjes
  • 1 theel. kerriepoeder
  • 1 theel. paprikapoeder
  • zwarte peper en zout
  • 2 eetl. roomboter
  • 5 bolletjes stemgember
  • 300 g kersen zonder pit, potje
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 220 ml crème fraîche
  • 2 rollen vers bladerdeeg
  • 2 eetl. panko of paneermeel
  • 50 g geraspte belegen kaas
  • 1 ei

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 210°C.
Mix de pompoen blokjes met kerriepoeder, paprikapoeder, peper en zout en bak in de roomboter in 6 a 8 minuten in een koekenpan

Snijd de gember fijn, laat de kersen uitlekken en hak de knoflook fijn.
Voeg na 6 minuten de knoflook toen aan de pompoen en schep om.

Voeg de kersen, fijn gehakte rode peper, gember en crème fraîche toe en laat 3 minuten zachtjes koken.

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Bekleed vervolgens de boden en rand met 1 rol bladerdeeg.

Prik met een vork gaatjes in de bodem en verdeel het panko of paneermeel eroverheen. 
Schep het pompoen mengsel in de vorm en bestrooi met de kaas. 

Bedek met tweederde van de overige bladerdeegrol en vouw het deeg aan de rand over het deeg van de bovenkant heen. 
Bestrijk de taart met een geklutst ei. 

Bak in 25-35 minuten goudbruin.