Culinair feest

Recept van de familie Grollé: Kip in de hoed

Kip in de hoed is een familierecept van de familie Grollé. Adrienne Grollé heeft dit recept zo'n 25 jaar geleden ontdekt. Adrienne kwam dit recept in een tijdschrift tegen en het trok gelijk haar aandacht. Dit kwam door de unieke combinatie van zoet en hartig. Kersen, kip en gember; dit blijkt een heerlijke en unieke combinatie. Het gerecht staat vaak op tafel wanneer er bezoek komt. Ook Noa, de dochter van Adrienne, is dol op dit recept. Wanneer Adrienne dit maakt voor haar dochter doet ze er altijd iets speciaals mee: van het laatste stukje bladerdeeg maakt ze een hart.

Ingrediënten:

  • 270 gram bladerdeeg
  • 1 pot kersen op sap
  • 2 pakjes MAGGI mix voor kerriesaus
  • 200 gram crème fraîche
  • 4 kippendijen
  • 6 bolletjes stemgember
  • 2 cm verse gember
  • 100 gram geraspte kaas
  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 1 ei

Bereiding

Bekleed de bodem en de randen van een springvorm van 24 cm met bladerdeeg, en bak deze even 10 min op 200 graden in de heteluchtoven

Snijd de kip in blokjes en bak in 5 minuten gaar. Voeg bij de kip de stemgember, de gember en de crème fraîche, als dit verwarmd is voeg je de zakjes mix toe. Zet het gas laag, het wordt namelijk een dikke brij. Roer er als laatst de uitgelekte kersen doorheen en draai het gas uit.

Haal het bladerdeeg na 10 minuten uit de oven en verdeel de kipkerrie over de taartbodem. Strooi er de geraspte kaas over, maar houd een klein beetje apart. Dek nu met de overgebleven plakjes bladerdeeg alles af, zodat het een mooie ronde dicht taart wordt.

Bestrijk de taart met het ei. Strooi er de apart gehouden kaas overheen en bak de taart in 30 minuten op 200 graden. 

Eet smakelijk!

Tip! Dit gerecht is heerlijk met een frisse salade erbij