Eten & Drinken

English breakfast

Vanavond vieren we oudejaarsavond! Begin je dag morgen sterk met dit ultieme katerontbijtje.

Ingrediënten

  • 2 verse runderworsten
  • 6 plakken katenspek of bacon
  • 2 eieren
  • 330 g witte bonen in tomatensaus
  • 1,5 theel. Worcestersaus
  • 1 theel. appelazijn
  • 180 g kastanjechampignons in plakjes of shii-takes
  • 4 takjes platte peterselie
  • 2 vleestomaten
  • 4 sneetjes wit/bruin zuurdesem brood (lekker boers)
  • olijfolie
  • klontje roomboter om te bakken
  • zwarte peper en zout, naar smaak

Bereiding

Bak runderworsten in een scheutje zonnebloemolie bruin en helemaal gaar en goudbruin.

Bak katenspek in een koekenpan lekker en krokant.
Ondertussen kan je ook eitjes bakken en omtoveren tot spiegelei.

Maak de bonen warm in een pannetje met Worcestershire en appelazijn. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.

Bak de kastanjechampignons of shii-take in wat boter, hoog vuur. Garneer de champignons met fijngehakte peterselie.

Snijd de tomaten in dikke plakken en bestrijk met olijfolie, peper en zout en rooster de tomaten in een grillpan.

Rooster sneetjes brood in roomboter in een koekenpan of grillpan of gebruik lekker een toastapparaat.

Maak twee borden op met alle ingrediënten daarop verdeeld. Serveer de toast met wat goede roomboter.