Eten & Drinken
Volkoren flatbreads met zachtgekookte eieren en een zoete aardappelchutney
We trappen de week af met een healthy flatbread.
Flatbread
Ingrediënten:
voor 2 personen
- 3 eieren
- 1 courgette
- milde olijfolie
- zout en verse zwarte peper uit de molen
- 2 stuks of 1 grote volkoren flatbread
- 1 bakje Hüttenkäse
- 3 a 4 eetl. mango-zoete aardappel chutney
- 6 stuks zongedroogde tomaten, reepjes gesneden
- 3 stengels lente ui, fijne ringen
- 2 el geroosterd pistachenoten, grof gehakt
Bereiding:
Kook eieren zacht, 6 à 7 minuten. Spoel koud.
Snijd courgette in plakken en breng op smaak met zout peper en milde olijfolie. Grill de plakjes courgette in een grillpan, gaar en mooie grill strepen. Leg weg op een bordje.
Rooster flatbread in een pan, grillen kan natuurlijk ook. Of warm even op in de oven.
Spread wat hüttenkäse op je flatbread, verdeel courgette erover heen, verdeel wat chutney op de courgette, zongedroogde tomaat, zacht gekookt ei, pistache noten en lente ui eventueel nog wat chutney op de eieren, zout en zwarte peper.
Tip! Romeinse sla bij je flatbread is erg lekker!
Mango-zoete aardappel chutney
Ingrediënten:
- 400 g verse mango
- 2 kleine zoete aardappelen
- 2 sjalotten, klein
- 1 teen knoflook
- 70g ongebrande pecannoten
- 140 ml appelazijn
- 40 g rozijnen
- 1 kruidnagel
- 140 g rietsuiker
- 1 mespunt cayennepeper
- 1 limoen rasp en sap
Bereiding:
Schil de mango en snijd in stukjes. Schil de zoete aardappelen en snijd in fijne kleine blokjes, 1 cm.
Snijd de uien en knoflook fijn. Hak de pecannoten fijn.
Kook de mango stukjes met zoete aardappel, ui, knoflook en azijn op laag vuur in een ruime pan met dikke bodem. Roer af en toe. Voeg de rozijnen, kruidnagel en suiker toe en kook het geheel nog 15 minuten.
Breng de chutney op smaak met cayennepeper, limoen rasp en sap, 1 theelepel zout en kook 12 minuten tot jam dikte in.
Roer de pecannoten door de mangochutney. Doe het geheel over in een schone pot, sluit met de deksel.
Laat de chutney afkoelen en bewaar tot gebruik in de koelkast.