Vega erwtensoep

Een lekkere winterse soep met lekker veel groenten.

Ingrediënten:

375 g gedroogde spliterwten
1800 ml groentebouillon
2 blaadjes laurier
3 stuks bosbeen
4 stengels bleekselderij
300 g knolselderij
1,5 prei, het witte
1/2 bosje platte peterselie
extra bouillon, optioneel


Bereiding:

Doe de spliterwten in een vergiet en spoel ze twee minuten af met koud water. Doe de spliterwten in een soeppan samen met 1800 ml groentebouillon.  
Laat de erwten samen met de laurier ongeveer 40 minuten pruttelen op middelhoog vuur.   
Was alle groenten. Schil de bospeen en de knolselderij. Snijd de wortel, knolselderij en bleekselderij in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Was de prei en snijd ook fijn.  
Voeg na 40 minuten de groenten toe aan de spliterwten en laat deze nog eens 30 minuten meekoken.   
Voeg eventueel wat extra water toe, afhankelijk van hoe dik je de soep wilt.   
Hak de platte peterselie fijn en voeg toe aan de soep.  
Breng de soep eventueel op smaak met zout en vers gemalen zwarte peper.  
Tip! Lekker met stokbrood en als je het echt vullend wil maken kun je het ook met rijst eten