Eten & Drinken

Het powerfood van Rico Verhoeven

Vandaag is Rico Verhoeven bij ons in de keuken! Eten is voor hem enorm belangrijk, want als professioneel kickbokser heb je goede brandstof nodig om te presteren! London maakt voor hem zijn powerfood!

Ingrediënten

voor 4 personen

De kip

  • 8 stuks kippendijen
  • 3 teentjes knoflook
  • 5 el ketjap manis
  • 3 el ketjap asin
  • 1,5 el sambal oelek
  • 2 el limoensap
  • 1,5 el palm suiker
  • scheutje zonnebloemolie  

 

De geroosterde groenten

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 oranje paprika
  • 1 puntpaprika, rood
  • 1 rode ui
  • 3 stuks zoete aardappels
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el milde olijfolie
  • zout en verse zwarte peper
  • 1/2 bosje platte peterselie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 2 el balsamicoazijn      

 

Bereiding

De gemarineerde kip  

Verwarm de oven op 210 graden.

Kerf de kippen rondom en paar keer in en leg in een schaal opzij.

Maak knoflook schoon en pers dit uit boven de kip. Mix alle overige ingrediënten en roer de kip hier doorheen.

Marineer minimaal anderhalf uur. Dek af en leg in de koelkast. Doe de kip over in een ovenschaal en schenk de marinade er overheen.

Bak de kip in 35 tot  40 minuten gaar in de oven en draai de kip om het kwartier om en bedruip opnieuw met de saus.  

 

De geroosterde groenten

Verwarm de oven op 210 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd courgette, aubergine, paprika, puntpaprika, rode ui en zoete aardappels in ongeveer gelijke stukken. Snijd de groenten niet te klein.

Pel de knoflook en hak grof. Leg de stukken groenten, knoflook op een bakplaat. Schenk de olijfolie erover en hussel de groenten door elkaar.

Voeg wat peper en zout toe naar smaak. Rooster de groenten 35 minuten in de oven .

Meng extra vierge olijfolie samen met de balsamicoazijn. Breng op smaak met zwarte peper en zout.

Schenk na het roosteren de dressing over de gegrilde groenten en garneer met de grof gehakte peterselie.

De kip en de geroosterde groenten zijn lekker met pandan- of basmatirijst. Mix daar lekker veel verse kruiden zoals platte peterselie, bieslook en dille door voor extra smaak!