Quiche met raapstelen en Hüttenkäse

Met een goede quiche zit je nooit fout! Van een brunch tot een volledige maaltijd, deze quiche is overal inzetbaar! En niet te vergeten, lekker gezond!

Ingrediënten

Voor 1 quiche  

  • Quichedeeg of bladerdeeg
  • 1 kleine prei
  • Zonnebloemolie
  • Raapstelen
  • Sap van 1 limoen of 1/2 citroen
  • Zwarte verse peper uit de molen en zout
  • Provençaalse kruiden
  • 5 eieren
  • 400 g Hüttenkäse van Danone

Optioneel

  • 50 g oude kaas, geraspt  

Extra benodigdheden

  • (Uitneembare) quichevorm, 26 cm
  • Blindbakbonen of 1 zak rauwe rijst  

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 210 graden.

Bekleed een quichevorm met het verse deeg. Het overtollige deeg kun je met een klein mesje weg snijden.

Leg het bakpapier op het deeg en vul met de bakbonen of rauwe rijst.

Bak de deegbodem 12 a 15 minuten in de oven op 210 graden.  

Snijd de prei in dunne ringetjes. Was daarna goed met koud water. Verhit wat olie in een koekenpan en laat op laag vuur de prei zacht worden, ongeveer 4 minuten. Het limoensap mag er ook nu bij. Breng op smaak met peper en zout.

Roer de eieren los met de helft van de Hüttenkäse en de Provençaalse kruiden

Haal de vorm uit de oven en stel de over in op 200 graden.

Haal de blindbakbonen en het bakpapier voorzichtig van de bodem.

Verspreid het groentemengsel gelijkmatig over de bodem en giet het eimengsel eroverheen. Doe de quiche terug in de oven en bak 25 a 30 minuten.

Je kunt 12 minuutjes voor het einde van de baktijd, geraspte oude kaas verdelen over de bovenkant en de overige hüttenkäse.

Bak tot de quiche gaar en goudbruin is.

 

Tip! Een simpele favoriete salade maakt het helemaal compleet.

 

Eet smakelijk!

Meer lekkere recepten met Hüttenkäse