Eten & Drinken

Speltspaghetti met rucolapesto

London maakt deze heerlijke groene spaghetti met rucolapesto. Simpel, snel en smaakvol! Perfect na een drukke dag en lekker vega! Groen moet je doen!

Ingrediënten

  • 3 (bio)citroen, gehalveerd
  • 125 ml extra vierge olijfolie
  • 1 bosje rucola
  • 1 bakje bladpeterselie
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 40 g geroosterde pijnboompitten 
  • 25 g versgeraspte Parmezaanse kaas 
  • 400 g speltspaghetti
  • 200 g groene asperges (geschild en in stukken)  

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.  

Leg de citroen in een ovenschaal en besprenkel met 3 el olijfolie. Rooster de citroen ongeveer 25 min zodat ze karamelliseren. Laat volledig afkoelen.  

Pureer voor de rucolapesto de rucola en peterselie met de pijnboompitten en Parmezaanse kaas in een keukenmachine. Voeg terwijl de motor draait de rest van de olie toe. Druk het sap en vruchtvlees van de citroen door een zeef, verwijder de pitjes en voeg toe aan de pesto. Voeg 1 tl zoutvlokken toe en meng goed.  

Breng een pan met water aan de kook. Blancheer de gesneden asperges 3 minuten en dompel na het koken in ijswater.  

Kook ondertussen de speltspaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang daarbij 80 ml van het kookvocht op. Schep de pasta om met de pesto en het opgevangen kookvocht. 

Serveer met extra Parmezaanse kaas en pijnboompitten.  

Eet smakelijk!