Kipburgers met zoete aardappelfriet

London maakt deze heerlijke kipburgers met friet! Dit wordt gegarandeerd een favoriet bij jou thuis!

Ingrediënten

Kipburgers

  • 500 g kip gehakt
  • 1 rode ui
  • 2 el platte peterselie
  • 3 tenen knoflook
  • 2 tl kerriepoeder
  • 4 el polenta
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 1/2 limoen (rasp en sap)
  • 2 el zonnebloemolie
  • Zout en peper naar smaak  

Zoete aardappel friet

  • 400 g zoete aardappel
  • 2 tl zout
  • Kokosolie

 

Bereiding

De kipburgers

Doe het kipgehakt in een grote kom. Snipper de ui, hak peterselie en knoflook fijn en meng deze door de kip. Voeg het kerriepoeder, zout en peper toe en meng het goed met je handen door het gehakt.

Verdeel het mengsel in 4 even grote stukken en vorm er burgers van. Doe de polenta in een diep bord en leg een kipburger erin.

Bedek de burger rondom met de polenta. Verhit ondertussen een scheut olie in een koekenpan. Bak de burgers op een middelmatig vuur aan beide kanten bruin en krokant.

Maak ondertussen de limoenmayonaise.

Meng de Griekse yoghurt met mayonaise, limoenrasp en sap. Breng op smaak met zout en peper.

Als na ongeveer 9 minuten bakken de burgers bruin en krokant zijn kun je er eventueel eentje testen op gaarheid. Snijd een van de burgers door midden om te kijken of ze helemaal wit zijn vanbinnen.

Serveer met de zoete aardappelfriet

 

De zoete aardappelfriet

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de zoete aardappel en snijd in frietjes van ongeveer 1 cm dik. Doe de frietjes in een kom met warm water en het zout. Laat ze hierin 30 minuten weken.

Giet de frietjes af en dep ze heel goed droog met een schone theedoek of keukenpapier. Doe ze vervolgens in een kom en schep er de kokosolie erdoorheen. Meng de frietjes met de hand door elkaar om ervoor te zorgen dat ze allemaal een mooi laagje vet hebben.

Leg de frietjes op de bakplaat, maar zorg ervoor dat ze allemaal wat tussenruimte hebben. Leg ze dus niet bovenop elkaar of tegen elkaar aan.

Bak de frietjes 15 minuten in het midden van de oven, haal ze eruit en draai ze allemaal om. Schuif de bakplaat met frietjes terug in de oven en bak ze nog 15 minuten.

Check of de frietjes goudbruin zijn. Zo niet, zet dan de oven op grillstand en bak ze in nog 2 minuten. Blijf het in de gaten houden.

 

Eet smakelijk!

Meer lekkere recepten