Eten & Drinken

Verse springrolls

Het is lente! En daarom maakt London heel toepasselijk deze verse springrolls. Maar deze zijn natuurlijk het hele jaar door super lekker!

Ingrediënten

  • 200 g garnalen
  • 1 teen knoflook (fijngehakt)
  • 1 avocado
  • Paar blaadjes baby romaine sla
  • 50 g bospeen (in julienne gesneden)
  • 50 g noedels
  • 16 rijstvellen
  • Scheutje zonnebloemolie 
  • Limoensap of citroensap 
  • Chilisaus  

 

Bereiding

Verhit de olie in een pan en fruit de knoflook aan. Voeg de garnalen toe en bak drie minuten mee. Laat daarna afkoelen. Bereid de noedels volgens de verpakking. Verwijder schil en pit van de avocado en snijd in stukjes. Besprenkel daarna met limoen of citroensap.  

Week een rijstvel 25 á 30 sec in een schaal met warm water. Leg het op een snijplank of werkblad. Verdeel een paar garnalen, wat noedels, bospeen, sla en avocado in het midden. Sla een zijde over de vulling. Vouw ook de zijkanten naar binnen zodat er een soort enveloppe ontstaat. Pak het buideltje en rol vrij stevig op. Herhaal dit met de rest.

Serveer met chilisaus om in te dippen of met een pindasaus.  

Tip! De rijstvellen kunnen vrij snel plakken. Maak je vingers vochtig bij het rollen en leg ze eventueel op een natte theedoek. En je kunt ook variëren met kipstukjes of gehakt.

 

Eet smakelijk!