Paasinspiratie: (Vega) saucijzenbroodjes

London maakt heerlijke saucijzenbroodjes voor de vleesliefhebber én de vegetariër!

Ingrediënten

Voor de vega saucijzenbroodjes

  • 2 kleine sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stengel bleekselderij
  • Milde olijfolie
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl komijn
  • 400 g linzen uit blik
  • Verse platte peterselie
  • 1 el zoete ketjap
  • Zout en zwarte peper
  • 1 el panko of paneermeel
  • 8 vellen bladerdeeg
  • 1 ei  

Voor de saucijzenbroodjes

  • 300 gr h.o.h gehakt
  • 1 ei
  • 1 eetlepel gehaktkruiden
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 2 eetlepels panko

Bereiding

Verwarm de oven op 185 graden.

Snijd uien, knoflook en bleekselderij fijn. Bak deze in een scheutje milde olijfolie in een koekenpan. Bak de tomatenpuree en komijn ook 1 minuut mee. Voeg na drie minuten de uitgelekte linzen, sojasaus en een klein beetje platte peterselie (bewaar wat voor garnering) toe. Breng op smaak met zout en zwarte peper.

Pureer de linzen in de keukenmachine. Voeg vervolgens de panko of paneermeel toe, hierdoor wordt het mengsel vaster.

Voor de vleesvulling meng je het gehakt met de kruiden, paneermeel, knoflook en het ei. Leg de vellen bladerdeeg klaar.

Doe op ieder vel een goeie schep van het linzenmengsel. Verdeel het mengsel als een soort rolletje over het bladerdeeg.

Laat aan één zijkant wat ruimte over, zodat je het velletje straks kunt dubbelvouwen. Vouw vervolgens je bladerdeeg dubbel. Druk deze goed dicht met een vorkje.

Snij de saucijzenbroodjes in 3 stukken, zodat je mini broodjes krijgt. Leg ze vervolgens op de bakplaat.

Bestrijk de saucijzenbroodjes  met het geklutste ei.

Bak de saucijzenbroodjes in ongeveer 15 à 20 minuten goudbruin.

Geniet ervan!