Paasinspiratie: citroen-maanzaad cake

Pasen wordt een feest met deze citroen-maanzaad cake!

Ingrediënten

Voor de cake

  • 260 g suiker
  • 1,5 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 300 g griekse yoghurt
  • 170 ml milde olijfolie of koolzaadolie
  • 1 biologische citroen (raspen sap)
  • 300 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 mespuntje zout
  • 2 el maanzaad

Voor de topping

  • 150 g poedersuiker
  • 4 el citroensap of limoen
  • rasp van 1/2 citroen of limoen

 

Bereiding

Verwarm de oven op 185°C.

Meng de suiker, vanillesuiker en de eieren tot een schuimig beslag. Voeg vervolgens de yoghurt toe en mix.

Hierna giet je er de olie bij en meng je alles tot een geheel. Voeg het rasp en sap van de citroen ook toe.

Zeef de bloem boven de kom en voeg er meteen ook het bakpoeder en zout aan toe. Meng tot één glad geheel. Voeg daarna het maanzaad toe en roer goed door.

Doe vervolgens de natte en droge ingrediënten bij elkaar en meng eventueel met een mixer tot een glad beslag.

Vet een langwerpige cakevorm in, mag eventueel een stukje bakpapier en stort het beslag in de vorm.

Bak 45 à 50 minuten of totdat je prikker er droog uitkomt.

Laat de cake volledig afkoelen op een rooster.
Meng de poedersuiker met het citroensap, voeg het sap lepel per lepel toe en meng tussendoor, stop wanneer je de gewenste dikte bereikt hebt en giet over de cake.

Werk af met wat extra citroenrasp.

Geniet!

Meer lekkere recepten