voor 4 personen
Optioneel
Steek de sint-jakobsschelpen open, maak ze schoon en verwijder de sint-jakobsvruchten. Schrob de lege schelpen goed schoon en zorg dat er geen onreinheden meer achterblijven. Laat de schelpen vervolgens drogen.
Breng de visfumet met de room aan de kook, draai het vuur uit en pocheer er de sint-jakobsvruchten 1,5 minuut in. Haal ze nadien onmiddellijk uit de pan en snij het vlees in stukjes. Fruit sjalot en knoflook met de fijn gesneden champignons (liefst in kleine blokjes) in boter. Blus af met de witte wijn. Bind de romige visfumet met de roux en laat goed indikken.
Meng de sjalot, champignons mengsel en het fijngesneden sint-jakobsvruchten door de visfumet.
Breng op smaak met zwarte peper en zout. Schep wat van het romige mengsel in de droge schelpen tot ze voor ongeveer twee derde vol zijn. Meng de kaas met de panko en bestrooi de schelpen met de kaasmix.
Gratineer kort in de oven op 220°C of onder de grill.
Garneer met platte peterselie en serveer meteen met boerenstokbrood en een heerlijke rucola salade met tomaatjes uit de oven.
Geniet ervan!