Farfalle met witte asperges en gerookte zalm

Deze decadente pasta met witte asperges en gerookte zalm is het gerecht om jouw gasten mee te verassen!

Ingrediënten

voor 2 a 3 personen

  • 500 g witte asperges
  • 400 ml volle melk
  • 400 ml water
  • 175 g farfalle
  • 125 g zalm (liefst warm gerookt)
  • 130 g ricotta
  • 1 biologische limoen of citroen (rasp)
  • 2 el dille (fijn gesneden)
  • zeezout
  • olijfolie

 

Bereiding

Schil de asperges, bewaar de schillen. Snijd de uiteindes van de asperges eraf en doe samen met de schillen in een ruime pan. Giet er de melk en het water bij en breng rustig aan de kook. Laat zachtjes koken tot de asperges gaar zijn. Haal de asperges eruit, laat ze uitlekken en leg in een schaal. Kook de schillen en asperge uiteindes nog een half uur door en verwerk tot asperges soep, of voor een saus.

Kook de farfalle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking lekker al dente. Roer de ricotta los met de limoen of citroenrasp en dille.

Giet de pasta af, bestrooi met wat zout en schenk er een scheut olijfolie bij.

Verdeel over 2 borden. Snijd de asperges in stukken en leg tussen de pasta op de borden. Verdeel de zalm over de pasta, schep er een paar lekkere lepels ricotta bij en bestrooi met de fijn gehakte dille.

Tip! Ook lekker met fijn gesneden rode peper en verrijk de paste met platte peterselie en bieslook. Wel fijngesneden uiteraard. En wil je geen vis in het gerecht, doe er dan gegrilde groene asperges bij!

Geniet ervan!

Meer lekkere recepten