Koningsdaginspiratie: oranje eclairs

Het is bijna Koningsdag en Hidde maakt deze heerlijke oranje eclairs! Dat wordt een echt feest!

Ingrediënten

Soezendeeg

  • 320 gram water
  • 6 gram kristalsuiker
  • 140 gram boter
  • 6 gram fijn zout
  • 30 gram volle melkpoeder
  • 180 gram patentbloem
  • 300 gram ei

Banketbakkersroom

  • 1 vanillestokje
  • 500 gram volle melk
  • 150 gram kristalsuiker
  • 80 gram eigeel
  • 25 gram patentbloem


Witte chocoladecrème

  • 5 gram gelatine
  • 200 gram volle melk
  • 10 gram glucestroop
  • 340 gram witte chocolade
  • 400 gram slagroom

Bereiding

Het soezendeeg

Breng het water met de suiker, boter, zout en melkpoeder aan de kook.
Voeg de bloem toe en bak totdat de bloem gaar is.
Laat het beslag iets afkoelen en voeg nu stap voor stap het ei toe
Spuit banen van het beslag en bak af op 190ºCelsius in circa 18 minuten

De banketbakkersroom

Infuseer de vanille in de melk. Haal het stokje eruit en breng de melk aan de kook
Doe ondertussen de suiker met het eigeel en de bloem in een kom en mix totdat het een geel mengsel vormt.
Schenk vervolgens al roerend de warme melk beetje bij beetje bij het eimengsel. Als alles bij elkaar zit giet je het terug in de pan en breng aan de kook. Kook totdat het indikt. Om het te testen kan je een lepel door de room halen, het een beetje laten afkoelen en daarna met je vinger een streep over de achterkant van de lepel halen. Als de room niet terugloopt is het klaar!
Giet het vervolgens uit op een bord of metalen plaat en dek af met plasticfolie. Zet het in de koelkast om te laten afkoelen.

De witte chocolade crème

Week de gelatine in koud water totdat het zacht is.
Breng ondertussen de melk aan de kook met de glucosestroop.
Smelt hierin de gelatine en de witte chocolade.
Voeg onder de 45 ºCelsius de slagroom en kleurstof toe.
Giet uit en laat geleren.

Snijd de topjes van de eclaires en vul ze met de afgekoelde banketbakkersroom. Leg het topje op de room en dip de bovenkant in de witte chocolade creme!

Eet smakelijk!

Meer lekkere recepten