Frisse lente-salade

London maakt deze heerlijke frisse lente-salade! Die moet je proberen!

Ingrediënten

voor 2 á 3 personen

  • 80 g veldsla
  • bakje wilde tomaten of gekleurde cherrytomaatjes
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 avocado
  • 75 g tuinbonen
  • 50 g haricots verts
  • 8 el Hüttenkäse
  • 4 takjes dille
  • 2,5 el extra vierge olijfolie
  • 1,5 el balsamico azijn
  • zwarte peper & zout

Optioneel

  • Volkorenbrood

Bereiding

Neem 2 of 3 diepe borden en verdeel de veldsla hierover. Was de stengel bleekselderij en snijd in hele dunne reepjes.

Was nu de tomaatjes en snijd in partjes. Verdeel de bleekselderij en tomaatjes over de 2 borden. Snijd de avocado in blokjes en voeg deze ook toe aan de salade. Blancheer de tuinbonen en haricots verts kort. Echt maar 1 of 2 minuutjes ze mogen nog lekker knapperig zijn. Spoel koud en verdeel over de bordjes.

Verdeel een paar eetlepels Hüttenkäse over de salade. Snijd de dille fijn en bestrooi over de salade. Maak tot slot de dressing door de olijfolie en balsamico azijn te mengen. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel over de salade.

Tip! Je kunt de Hüttenkäse ook mixen met een rode pepertje, doperwten en platte peterselie in de keukenmachine.