Mosselen met huisgemaakte saus

Mosselen, sommige mensen gruwelen ervan, maar deze van London zijn moeilijk af te slaan!

Ingrediënten

voor 4 personen

  • halve bos groene selderij (gesneden)
  • 3 teen knoflook (fijngehakt)
  • 3 sjalotten (fijngesnipperd)
  • 5 takjes verse tijm
  • 1 kg zeeuwse mosselen
  • 250 ml witte wijn
  • versgemalen zwarte peper
  • 125 g gezouten roomboter
  • 220 ml room
  • 1 tl aardappelzetmeel
  • 1,5 el platte peterselie (fijngehakt)
  • 1 el dille (grof gehakt)
  • 6 stuks sprietjes bieslook (fijn gesneden)
  • 2 limoenen (rasp en in partjes)

Bereiding

Doe de gesneden groente, knoflook, sjalotten en tijm in een hoge pan en leg daarop de gewassen mosselen. Besprenkel met witte wijn en een mespunt versgemalen peper.

Kook de mosselen, schud ze op, laat ze nogmaals opkoken en voeg gezouten boter toe.
Giet het vocht af in een andere pan, voeg de room toe en bind op met een beetje aardappelzetmeel.

Mix goed en laat de saus lekker binden, schep deze dan volledig over de mosselen.
Werk af met de platte peterselie, dille, bieslook, limoenrasp en partjes limoen.

Verdeel de mosselen over 4 borden met saus.

Geniet!

Tip! Lekker met vers stokbrood.

Meer lekkere recepten