Voor de sigara böregi
Voor de sumak-salade
de sigara böregi
Snijd de peterselie en/of dille heel fijn. Doe dat in een kom en meng dit met de witte kaas en pulbiber.
Leg een deel van de deegdriehoekjes op een plank. Leg een kommetje water naast de plank.
Pak nu een eetlepel kaasinhoud, verdeel dit horizontaal over het breedste gedeelte van de driehoekjes. Sla nu de zijkanten om, dan het breedste gedeelte eroverheen, alsof je sigaretten rolt. Maak het eindstukje even nat in het kommetje. En maak zoveel rolletjes totdat de kaas op is. Doe wat olie in een koekenpan en bak de rolletjes nu aan beide kanten goudbruin gaar.
De sumak-salade
Snijd de rode uien in dunne ringen. Hak de peterselie fijn. Meng in een kom de rode ui met een snuf zout en de sumak. Voeg vervolgens de peterselie en pul biber toe. Meng alles goed door elkaar en bewaar in de koelkast.
Serveer de sigara böregi met de sumak-salade of vries ze in.
Eet smakelijk!