Zabaglione is van oorsprong een middeleeuws Italiaans nagerecht, gemaakt van eieren, suiker en alcohol. Het gerecht wordt lauwwarm opgediend, meteen na het bereiden, maar is ook lekker koud.
voor 4 personen
Klop de eidooiers samen met de suiker op met een elektrische mixer tot een luchtige massa.
Schenk, terwijl je klopt, langzaam de wijn erbij. Zet een pannetje met water op laag vuur en schenk het ei-suikermengsel over in een hittenbestendige kom.
Leg deze kom op het pannetje met water, maar zorg dat de kom het water niet raakt. Deze methode noemen ze au bain-marie. Blijf nu met een handklopper mixen tot het mengsel dikker wordt en zorg dat het niet kookt. De zabaglione moet uiteindelijk een yoghurt dikte hebben. Serveer het gerecht direct met de aardbeien erbovenop, in een mooi schaaltje.
Bibi's bezoek aan de aardbeien drive-in in Uden inspireerde haar om dit recept te maken. Bekijk haar bezoek hieronder.