Eten & Drinken

Drie-in-de-pan van kwark met bessen

Delicious vierde hun tienjarig jubileum met een extra dik receptenboek vol favoriete gerechten. Wel 212 recepten vulden het boek, gebaseerd op hun tien pijlers: seizoen, lokaal, bewust, avontuur, aandacht, comfortfood, trends, samen, passie en feest. Wij hebben een heerlijke comfortfood voor je uitgezocht, lekker als ontbijt of nagerecht!

Ingrediënten

voor 4 personen

  • 500 gram kwark
  • 2 el honing + extra om te serveren
  • 150 gram frambozen
  • 160 gram bloem, gezeefd
  • 70 gram boekweitmeel, gezeefd (is te koop bij natuurwinkels en sommige supermarkten)
  • 2 el suiker
  • 1 tl bakpoeder, gezeefd
  • 2 eieren
  • 150 ml karnemelk
  • 100 gram blanke rozijnen
  • 1 stevige appel (bijv. elstar of jonagold), geschild, klokhuis eruit, in stukjes
  • boter, om in te bakken
  • 100 gram blauwe bessen

Bereiding

Klop 250 gram kwark los met de honing. Prak 75 gram van de frambozen fijn en meng in een swirl door de kwark. Meng de bloem met het boekweitmeel, de suiker, het bakpoeder en een snufje zout in een kom. Klop de eieren los met de karnemelk en de rest van de kwark. Klop dit samen met het bloemmengsel tot een glad beslag. Roer de rozijnen en de appel erdoorheen.  

Verhit wat boter in de pan en bak 3 dikke pannenkoekjes tegelijk. Houd ze warm en bak zo nog +/- 9 pannenkoekjes. Stapel op elk bordje 3 pannenkoekjes met frambozenkwark ertussen en bestrooi met de blauwe bessen. Druppel er daarna lekker wat extra honing over.

Wil jij meer inspiratie voor lekkere recepten? Het boek ‘het beste uit delicious’ is overal te koop.