Eten & Drinken

Aardbeien loaf voor ontbijt of dessert

Wie houd er nou niet van zoetigheid? Deze heerlijke aardbeien loaf is geschikt als ontbijt, dessert of lekker als tussendoortje. Genieten op de dinsdag!

Heb je een eigen moestuin? Dan zijn aardbeienplantjes zeker geen slecht idee. Dat maakt deze loaf nóg lekkerder. Het recept komt uit het boek 'Vier seizoenen koken met Gartine'. Gartine is het leukste lunchrestaurantje in Amsterdam van Kirsten Eckhart en Willem-Jan Hendriks. Met deze aardbeien loaf kan je dag niet meer stuk!

Ingrediënten

  • 150 g roomboter, gesmolten
  • 225 g suiker
  • 2 middelgrote eieren
  • 135 g dikke griekse yoghurt
  • rasp van een limoen
  • 1 grote vanillepeul of twee kleintjes, merg uitgeschraapt
  • 225 g zelfrijzend bakmeel
  • 125 g aardbeien en 150 g aardbeien om bij de loaf te serveren
  • olie om in te vetten

Verder nodig

  • cakevorm van 24 cm
  • bakpapier

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet de cakevorm in en bekleed de bodem en de zijkanten met bakpapier. Doe de boter, suiker, eieren, yoghurt, limoenrasp en het vanillemerg in een kom en meng goed door elkaar met een garde. Zeef er het zelfrijzend bakmeel boven en spatel het door het beslag. Spatel voorzichtig de 125 g aardbeien door het beslag.

Schep het beslag in de beklede cakevorm. Maak de bovenkant van het beslag een beetje glad met een warme lepel. Bak de cake 60 à 70 minuten in het midden van de oven. Haal de loaf uit de oven, laat ongeveer 15 minuten afkoelen op een rooster en haal hem dan uit de vorm. Laat vervolgens helemaal afkoelen op het rooster.

Serveer met de extra aardbeien en eventueel vlierbloesemsiroop.

Eetsmakelijk!