Eten & Drinken

Romige raviolisoep met tomaten & chorizo

Een knuffel in een kom, zo kun je deze gevulde pastasoep wel noemen. Deze comfortfood is klaar in een paar minuten, heerlijk voor een goed gevulde, fijne maaltijd.

De soep staat of valt met de pit en smaak van echt goede chorizo en panklare verse gevulde pasta. Je kunt elk soort gevulde pasta gebruiken, maar ravioli of tortellini met ricotta of andere kaas is er wel heel lekker bij.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 150 gram bakchorizo, in kleine blokjes 
  • 2-3 takjes tijm, alleen de blaadjes (of neem salie of rozemarijn)
  • 700 mililiter kippenbouillon gemaakt van 1 bouillonblokje
  • 400 mililiter kant-en-klare tomatensaus (passata)
  • 125 mililiter double cream (of 1 deel mascarpone en 2 delen slagroom)
  • 250 gram kant-en-klare verse ravioli of tortellini
  • hand verse basilicumblaadjes, voor erbij
  • zwarte peper en zeezout

Bereiding

Verwarm de olie in een sauspan en fruit de ui 10 minuten op laag vuur tot hij zacht is. Voeg de chorizo en tijm toe, draai het vuur hoger en bak tot de geurige olie uit de chorizo vrijkomt. Voeg de bouillon en tomatensaus toe en laat zachtjes 15 minuten sudderen. Breng op smaak en voeg de room toe. Voeg de ravioli toe en kook 5-6 minuten tot ze gaar zijn. Dien de soep op met wat verse basilicumblaadjes erover.

Wil jij meer inspiratie voor voedzame, simpele gerechten? Doe dan vooral een kijkje in het boek 'Meals in Minutes' van Donald Skehan. Je kent hem misschien van zijn muziek, als presentator maar Donald Skehan heeft meerdere kookboeken met heerlijke inspiratie.