Eten & Drinken

Een tosti met een twist

We kennen allemaal wel die heerlijke wentelteefjes die onze vaders en moeders maakten in het weekend. Op de Koffietijd redactie verlangen we nog vaak aan terug. Maar, wist je dat je ook een hartige variatie kunt maken met ham en kaas?

Nu zeg je natuurlijk meteen: "Dat is toch niet een wentelteefje maar een tosti?" En ja, daar heb je helemaal gelijk in. Maar onze favoriete Engelse kok Nadiya Hussain, die afgelopen seizoen te gast was bij Koffietijd in de studio, heeft een onweerstaanbare mix van beiden gemaakt. We vonden het recept in haar boek 'Time to Eat' en we waren meteen verkocht. Een mix van een wentelteefje met een tosti, tja dat wil toch iedereen wel?!

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 100 ml volle melk
  • ½ tl zout
  • 2tl suiker
  • ¼ tl gemalen kurkuma
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 6 sneetjes (wit)brood
  • 3 plakjes gekookte ham of kalkoen
  • 3 plakjes milde kaas
  • zonnebloemolie om in te bakken

Bereiding

Doe de eieren in een ondiepe kom waar een sneetje brood plat in past. Klop de melk, het zout, de suiker, kurkuma, knoflookpoeder én uienpoeder erdoor. Laat 5 minuten staan. 

Maak ondertussen drie sandwiches met ham en kaas, alsof je een tosti maakt. Haal deze door het eiermengsel en leg ze op een bord. Zet een koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Doe er een beetje olie bij en laat warm worden.

Neem een sandwich en haal deze nogmaals door het eiermengsel. Bak 3 minuten aan iedere kant zodat ze mooi goudbruin worden en de kaas goed smelt. Herhaal dit met de andere sandwiches en leg ze op een bord.

Snijd ze diagonaal doormidden en serveer met b.v. wat tomatenketchup. We beloven je dat je nooit meer een andere tosti wil eten!

Wil je meer overheerlijke recepten proberen uit Nadiya Hussain's boek 'Time to Eat'? Het is overal te koop.