Eten & Drinken

Chili sin carne met avocadosaus

We gaan gezond het weekend in met deze lekkere chili sin carne! Om het een frisse twist te geven, maken we er een lekkere avocadosaus met limoen bij.

Ingrediënten

Chili sin carne

  • 2-3 el kokos- of olijfolie
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • ½ rode peper, fijngehakt
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gemalen korianderzaad
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • ½ tl chilipoeder
  • 2 blikken tomaat à 400 g
  • 2 blikken kidneybonen à 400 g
  • eventueel lepeltje honing of kokosbloesemsuiker

Avocadosaus

  • 3 rijpe avocado's 
  • 4 el (geiten- of schapen-) yoghurt
  • ½ tl paprikapoeder
  • sap van 1 limoen

Bereiding:

Verwarm de olie in en braadpan en bak de ui, knoflook en rode peper met de specerijen tot het
lekker gaat ruiken. Doe er de tomaten en een snuf zout bij en laat ongeveer 30 minuten zachtjes
pruttelen, roer af en toe.


Maak ondertussen de avocadosaus door alle ingrediënten in een hoge kom met behulp van een
staafmixer te pureren tot en gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.


Doe de kidneybonen met vocht bij de tomaten en laat ongeveer 10 minuten zachtjes mee pruttelen.
Proef of de smaak naar je zin is, misschien heeft de chili nog meer pit, zout of zoet nodig. Roer er in
dat laatste geval en lepeltje honing of kokosbloesemsuiker door.


Serveer bij de chili sin carne de avocadosaus en wat gekookte zilvervliesrijst of en groene salade als
je minder koolhydraten wilt eten.


* Je kunt de chili sin carne prima invriezen. Haal de diepvriesbak 's ochtends uit de vriezer en laat
ontdooien op het aanrecht. Warm zachtjes op in de pan, voeg eventueel een scheutje water toe.

Dit recept komt uit het boek Puur II van Madelon de Joode.