Eten & Drinken

Lekker vegetarisch: Risotto met bospeen

Risotto als avondeten is altijd een goed idee. Maar vooral dit recept met bospeen, van sterrenchef Niven Kunz, is echt een aanrader. Lekker vegetarisch en heel smaakvol. Zet de oven maar alvast aan en smullen maar!

Niven Kunz was eerder dit jaar te gast bij Koffietijd. Hij kwam samen met zijn vrouw Virginie van Bronckhorst-Kunz, omdat zij samen een nieuw kookboek uitbrachten genaamd, 'Groente Menu's'. Dit recept - de risotto met bospeen - komt uit een eerder uitgebracht boek, genaamd 'Groente!'.

Benodigdheden

voor 4 personen

  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijn gehakt
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 300 gram risottorijst
  • 1 liter wortelsap
  • 12 bospenen
  • 100 gram roomboter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 eieren (optioneel)
  • 1 liter water
  • 1 scheut azijn

Bereiding

  • Verwarm de oven op 180 graden
  • Fruit de sjalot en knoflook aan de olie op een laag vuur. Voeg zodra de ui glazig is de risottorijst toe en laat meefruiten tot de korrels doorzichtig worden
  • Voeg in vier delen het wortelsap toe terwijl je in de risotto blijft roeren
  • Snij ondertussen het loof van de bospenen en was ze. Droog de penen af en meng de groente met olijfolie en peper en zout. Leg alles op een bakplaat met bakpapier en rooster de penen 20 minuten in de voorverwarmde oven. Maak de risotto af met boter, peper en zout
  • (Optioneel) Breek de eieren in vier aparte bakjes of bekertjes. Breng het water aan de kook. Voeg een scheutje azijn toe en zet iets lager tot het water tegen de kook aan zit. Laat de eieren één voor één in het water zakken en pocheer de eieren in 3-4 minuten tot het wit gestold is en de dooier nog zacht.
  • Schep de risotto op een bord, met de bospeen en leg op het laatste moment het gepocheerde eitje op de risotto

Wil je meer inspirerende groenterecepten? Het boek 'Groente!' is overal te koop.